Στέλλα Σαντζακλή

Στέλλα Σαντζακλή

Η Στέλλα Σαντζακλή σπούδασε αρχικά στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε την τριετή μεταπτυχιακή της εξειδίκευση στην Παθολογία Λόγου Φωνής και Ομιλίας (MS in Speech and Language Pathology) στο πανεπιστήμιο Κολούμπια στη Νέα Υόρκη Η.Π.Α. Υπήρξε υπότροφος των ιδρυμάτων Fulbright, Βουδούρη, Ωνάσειο και του πανεπιστημίου Κολούμπια.

Εργάστηκε σε νοσοκομεία και εκπαιδευτικά πλαίσια στην περιοχή της Νέας Υόρκης ως παθολόγος λόγου φωνής και ομιλίας (Certificate of Clinical Competence). Εργάζεται από το 2000 στην Ελλάδα και διατηρεί το γραφείο της στο Χολαργό. Παράλληλα συνεργάστηκε με το τμήμα Φωνής και Κατάποσης του Ιατρικού Αθηνών (2007-2010) και με το τμήμα Μαθησιακών Δυσκολιών του Δήμου Χαλανδρίου (2006-2010) σε πλαίσιο διεπιστημονικής ομάδας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και επιστημονική υπεύθυνος του Κέντρου Φωνής και Κατάποσης Αθηνών. Είναι μέλος της ASHA (American Speech and Hearing Association). Είναι μέλος του Πανελλήνιου Συλλόγου Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών (ΠΣΛ-Λ). Υπήρξε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΛ-Λ.

Έχει παρακολουθήσει πληθώρα σεμιναρίων και επιστημονικών εργαστηριών εξειδίκευσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικό έργο κατά τη διάρκεια της συνεργασίας της με την ομάδα έρευνας και την ομάδα ειδικού ενδιαφέροντος στη βαρηκοΐα του ΠΣΛ-Λ.